Schildpad met twee hoofden en zes poten in Kiev

Forum waar nieuws mbt tot de hobby kan geplaatst en gelezen worden.
Ragecrusher
Beheerder
Berichten: 4290
Lid geworden op: do 14 jan 2010, 14:15
Antispam: Nee
Locatie: Oost-Vlaanderen/België
Contacteer:

Schildpad met twee hoofden en zes poten in Kiev

Ongelezen bericht door Ragecrusher » di 12 jun 2012, 11:33

Een Siamese steppeschildpad met twee hoofden en zes poten wordt tentoongesteld in het museum voor natuurwetenschappen in Kiev, waar bezoekers het reptiel gedurende twee maanden kunnen zien.

De vijfjarige schildpad heeft een schild in de vorm van een hart van zo'n twaalf centimeter breed. "Het is niet zozeer een schildpad met twee hoofden in de strikte zin van het woord, maar eerder twee Siamese schildpadden", verklaarde Joeri Joeravliov, een zoöloog van de maatschappij Ekzoland, die de expositie organiseert. "Dit wijfje heeft twee hoofden, twee harten, vier voorpoten en twee achterpoten en slechts een darmkanaal".

Verschillend voedselpatroon
"De twee hoofden hebben verschillende kenmerken, zelfs in hun voedselpatroon. Het linkse, dominanter en actiever, houdt van groen voedsel, het andere van warmer gekleurde producten zoals wortelen of paardenbloemen", zegt de zoöloog.

Zeldzaam
Deze steppeschildpad, een soort die voorkomt in Centraal-Azië en die vijftig tot zestig jaar kan worden, werd gekocht van een Oekraïner, die het reptiel al sinds zijn geboorte in zijn bezit had. "Dergelijke dieren worden zelden volwassen, omdat ze in de natuur niet kunnen overleven". (belga/so)
Bron

Vooral die laatste zin. Niet kunnen overleven in de natuur. Kunnen ze in gevangenschap ook niet. Ze beginnen te groeien en dan groeien ze zichzelf aan flarden. Ziekelijk is het dit soort dieren in leven houden. :s

Plaats reactie